Timen, scoren en fluiten seizoen 2017-2018

12 september 2017

Hallo allemaal,

De eerste trainingen zit erop, de spierpijn is misschien al wat weggetrokken en de competitie start volgend komend.

Timen/scoren/fluiten

Onder het tabblad wedstrijden vinden jullie ook weer het schema: timen, scoren en fluiten. De competitie start vrijdag 15 september a.s. Lees het schema goed en willen jullie er voor zorgen dat er overal timers/scorers en scheidsrechters aanwezig zijn!

BASKETBALL APP 

Zoals jullie misschien al gehoord hebben gaat de basketbalbond met een nieuwe automatiseringssysteem werken. Sportlink. Ook de knvb en nog een aantal sportbonden werken met dit systeem. Er is voor dit systeem ook een app ontwikkeld. Het is heel mooi als jullie deze app allemaal downloaden. Zo weet je precies wanneer je moet spelen en in welke hal je speelt. Ook zijn uitslagen hierop zichtbaar en kan je de overige teams van Arrows als favoriet instellen zodat je op de hoogte blijft van alle club uitslagen.

 Hoe werkt het?

  • Download de basketball.nl app en en klik op registreren
  • Voer het emailadres in dat bij de club bekend is (weet je niet meer welk adres dit is mail naar: marijke.otten@vanderschaafadvies.nl of app naar Marijke: 06-13692226 dan kijken we het na en kunnen we eventueel een actueler adres invoeren)
  • Bedenk een wachtwoord
  • Bevestig dit via de mail
  • De app is klaar voor gebruik
  • Voer/plaats een foto als er nog geen foto zichtbaar is of als het een foto is waar je inmiddels niet echt meer op lijkt.

(mobiel) digitaal wedstrijdformulier

Over niet al te lange tijd werken we niet meer met het papieren wedstrijdformulier, maar gaan we de wedstrijd bijhouden via een tablet.  Ook bestaat de fysieke spelerskaart niet meer, maar heb je een digitale spelerspas. Ook zichtbaar in de app. De scheidsrechters controleren hier de spelerskaarten in. Ook kan de coach van tevoren het wedstrijdformulier al invullen en alle spelers van die dag invoeren, verwijderen of toevoegen. De timers en scoorders houden het verloop van de wedstrijd bij via de tablet.

De tablets zijn inmiddels aangeschaft en binnenkort treffen jullie  ze wel aan in de sporthal.

Veel succes allemaal!

Het bestuur

Twitter