Lets go Lemvig

7 januari 2018

Kwart over acht gingen de meiden van U18 vertrekken naar Denemarken om sportieve prestaties te leveren. Onze eerste gedachte bij het toernooi was dat we alles zouden verliezen, want tegen al die professionele teams kunnen wij niet op. Toen wij aan kwamen in Lemvig was het al donker. Wij gingen eerst met het team en 1500 andere mensen eten. Het eten was heel lekker en er was veel gezelligheid. Na het eten gingen we naar de school waar we sliepen. Op de school deelden we een kamer met een paar meiden van BV Leeuwarden. Na veel gezelligheid vielen we in slaap. Na een ontbijtje in de school gingen we op weg naar de eerste wedstrijd. Omdat we maar met zeven waren hebben er twee dames van Leeuwarden de eerste twee wedstrijden mee gedaan. Onze eerste tegenstander was het Nederlandse team Zoebas. We hadden verwacht dat we dik zouden verliezen, maar we deden knoert hard ons best en sprokkelde zo de puntjes bij elkaar. En kwamen zo tegen onze verwachting in voor te staan en bleven voor. We hielden het harde werken vol. We konden zo juichend tegen onze verwachting in de eerste overwinning binnen halen YES!! Tussen de middag kregen we veel salades tijdens de lunch. De tweede tegenstanders had ‘sochtends met 102-2 verloren. Dat gaf hoop dat we ook de tweede wedstrijd zouden kunnen winnen. En jawel we wonnen de wedstrijd met 50-12. Wij zagen dat onze coach de verliezerfinale al had ingepland, maar wij hebben het tegendeel bewezen en waren nu al verzekerd van de winnaars finale. Tijd voor het diner; kip en aardappelen. Na het eten hebben wij nog een dames eredivisie wedstrijd gekeken. Na veel basketbal wedstrijden te hebben gekeken, waaronder de eredivisie wedstrijd gingen we terug naar onze school. In de school hebben we onze kennis bij geslepen met 30 seconds.

Na een lekker ontbijtje van aardbei yoghurt cornflakes muesli en brood op naar de titanen wedstrijd. We waren echter nog niet helemaal helder. Met zeven man moesten wij ook meerdere erkennen in het Belgische team, dat later het toernooi gewonnen heeft. Kortom we werden tweede van de poule. ‘smiddag moesten we de kwart finale spelen tegen de winnaar van een andere poule wederom een Belgisch team.

We hebben ons best gedaan, maar helaas verloren en daarmee waren we ook direct uitgeschakeld. Veel teams spelen eredivisie, maar dat is wel een leuke uitdaging en je leert er veel van. We vonden het erg leuk om de wedstrijden te spelen. Er was wel één ding dat we misten: aanmoediging. Het is veel leuker om met meerdere teams van een vereniging naar dit toernooi te gaan. Je kan elkaar dan aanmoedigen en daardoor word je lekker fanatiek. Ook is het veel gezelliger. Je speelt op een dag meestal twee wedstrijden van elk een half uur. De rest van de dag mag je zelf doen wat je wilt. Wij hebben veel wedstrijden gezien en dat is heel leuk, omdat alle teams weer op een andere manier spelen. Ook zie je verschil in hoe andere landen spelen. Je bent niet verplicht de hele dag in de sporthal te zijn. Je kan de hele dag door met de bus heen en weer rijden. De bus heb je namelijk wel nodig, omdat er drie verschillende sporthallen zijn. Ze zijn allemaal op een kwartier afstand van elkaar, dus je kan makkelijk van de ene plek naar de andere plek gaan. Het eten was verbazingwekkend lekker. We dachten dat het eten niet in te nemen zou zijn, maar dat viel heel erg mee. Er zijn gewoon aardappelen, vlees, pasta, lekker vers brood en je krijgt elke avondmaaltijd een stuk fruit. Je verhongert er niet. Als je toch nog trek hebt, dan is er altijd nog een supermarkt en pizzeria op loopafstand. Als je de wedstrijden helemaal zat bent, kan je weer terug naar je school gaan. Je slaapt op een school met veel andere teams. Iedereen heeft een aparte kamer, maar je hebt veel plekken waar je samen kunt gaan zitten. Gewone stoelen, maar ook lekker zittende banken. De dagen vliegen voorbij en voordat je het weet is het weer afgelopen. Wij vonden het allemaal heel erg leuk en hopen dat er volgend jaar meer teams van Arrows meegaan.

Groeten van meiden u18 en natuurlijk Ypie Veenstra en Paul Brouwer

no events

Twitter

    Sorry, geen Tweets zijn gevonden.