Ontstaan van BV Arrows

BV arrows

‘The strength of the team is each individual member. The strength of  each member is the team’
(Phil Jackson)

Basketballvereniging Arrows (BV Arrows) is op 22 oktober 2008 opgericht en ontstaan uit Rebound (Dokkum) en K’75 (Damwoude). Hierdoor wordt er in beide plaatsen getraind en gespeeld. Eerder is Viritim uit Ferwert al samen gegaan met Rebound.

BV Arrows is een, voor Friese basketbalbegrippen, grote en bloeiende vereniging. Basketball is in Nederland een kleine sport. Met grote sponsoren en aansprekende resultaten lijken alleen de grote steden in staat voldoende nieuwe leden te krijgen. Dat het hier in het dunbevolkte Noordoosten van Friesland toch lukt, heeft te maken met de rijke historie van het basketbal. K’75 heeft een aantal keren landelijk om de beker gestreden en Rebound heeft de nodige successen gehad. Misschien is het zo dat gemiddeld de langste mensen ter wereld uit Noord Friesland komen?

Beleid

Na de fusie van de twee verenigingen staat de organisatie als een huis. Het bestuur en actieve jeugd zorgen ervoor dat basketbal leuk is. Er is een bewuste keuze gemaakt om te investeren in de jongste jeugd en te bouwen aan een vereniging voor jongens en meisjes vanaf zeven jaar. Resultaat hiervan is een grote groep Peanuts, dit is alle jeugd onder de tien jaar die nog niet competitie spelen.

De Peanuts kunnen meedoen aan toernooien die verenigingen organiseren. Drie spelers spelen een toernooi op een klein veld tegen drie leeftijdsgenootjes. De toernooien dragen bij aan de groei van een groot aantal nieuwe en enthousiaste leden. Voor de oudere jeugd zijn de toernooien (en de teams die zij begeleiden) een mooie gelegenheid om in aanraking te komen met het trainersvak.

 
Top